Scroll Top

Nieuws

En publicaties

Alles gereed voor winteropvang

Met ingang van november 2022 is de winterregeling in de maatschappelijke opvang weer van kracht. Via de winterregeling worden opvangplaatsen voor inwoners van Nissewaard en van andere gemeenten in de regio georganiseerd. Die plaatsen worden beschikbaar gesteld als de gevoelstemperatuur volgens de gegevens van het KNMI beneden de 2°C zakt.

Gevoelstemperatuur

Voor de opvang in het kader van de winterregeling zijn vijf extra bedden beschikbaar op de locatie ‘Herstart’ van het Leger des Heils aan de Hoeklaan 82 in Spijkenisse en twee bedden bij de stichting Kairos op de Voorstraat 14 in Dirksland op Goeree-Overflakkee. De opgevangen personen kunnen daar ook maaltijden ontvangen en eventueel ook gebruikmaken van de dagopvang. Zij hoeven bij forse kou dus niet de straat op. Als de temperatuur weer stijgt, wordt de winteropvang gesloten. De winterregeling geldt voor de periode november 2022 t/m maart 2023.

Centrumgemeente

Als centrumgemeente is Nissewaard ook verantwoordelijk voor de opvang van dak- en thuislozen in de andere gemeenten op Voorne-Putten, de gemeenten Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee. Dat gebeurt uiteraard in overleg met genoemde gemeenten.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.