Scroll Top

Nieuws

En publicaties
Lions brengen met bordspel meer dan een halve ton bijeen voor Stichting Kairos

 

GOEREE-OVERFLAKKEE – Woensdagmiddag organiseerde de eilandelijke afdeling van de Lions een klein feestje in De Gouden Leeuw. Er was een goede reden voor een feestje, want een actie van de Lions heeft een recordbedrag uit de geschiedenis van de Lions opgebracht: € 51.000,-. Een bedrag dat ten goede komt aan het werk van Stichting Kairos in Dirksland.

Door Adri van der Laan

‘De Lions Club Goeree-Overflakkee organiseert regelmatig acties. Tot voor enkele jaren had de organisatie een traditie opgebouwd door het regelmatig organiseren van een Goeree-Overflakkee Quiz, waarvan de opbrengst bestemd was voor verschillende goede doelen. Door corona moest men een aantal jaren verstek laten gaan maar men heeft het idee niet losgelaten. Dit bleek tijdens de bijeenkomst in de Goereese Gouden Leeuw.
Enkele leden van de Lions waren -naar aanleiding van de Goeree-Overflakkee Quiz- op het idee gekomen om de quiz uit te brengen als bordspel. De opbrengst hiervan zou voor Stichting Kairos uit Dirksland zijn.

Korte tijd

Eén van de ‘trekkers’ van de actie, Lion-lid Bert de Boer, presenteerde woensdagmiddag het spel en de bijbehorende cheque aan twee afgevaardigden van Stichting Kairos, Bjørn Noordzij en Keesjan de Kruijf. De Boer gaf aan dat de realisatie van de actie in korte tijd kon worden georganiseerd. Er moesten sponsors gezocht worden en ook op andere manier geld bij elkaar worden gesprokkeld. “Dit alles om Stichting Kairos drie jaar lang een bedrag te schenken.” De Lions hebben zich terdege laten voorlichten over het werk van Kairos door de medewerkers van de stichting, die actief is in het opvangen en begeleiden van dakloze jeugdigen en andere probleemjongeren op Goeree-Overflakkee.
Het maken van een dergelijke quiz was al eerder uitgevoerd door Lions op Schouwen-Duiveland. Men mocht het idee overnemen en in twee maanden tijd werd de sponsorpot gevuld. 33 bedrijven en instanties kregen een plekjes op het bordspel en ongeveer zestig bedrijven sponsorden de kaarten van het spel. Toen er voldoende sponsoren waren, werd het spel ontwikkeld en eind oktober was het spel beschikbaar in een aantal van 2.000 exemplaren. Deze zijn inmiddels allemaal verkocht.

Hoofdsponsor

De Lions zijn heel blij met het grote aantal sponsoren. Hoofdsponsor Coen Sperling van Jumbo Sperling kreeg een aantal spellen aangeboden.
Evenals bij de Goeree-Overflakkee Quiz heeft ook Rudie Heintjes een groot aandeel gehad in de samenstelling van het spel. Het was geen kleinigheid, zo verzekerde Heintjes, maar “alle vragen die je op GO kunt stellen, staan in dit spel”.

Cheque

De spanning tijdens de bijeenkomst werd opgevoerd door de blanco cheque langzaam in te vullen. Tot ieders verwondering bleek de actie maar liefst € 47.280,- te hebben opgebracht. Dit bedrag is voor het overgrote deel bijeengebracht door de sponsoren uit de regio. Lions Quest Stichting, een organisatie die onder de landelijke organisatie valt, gaf een bijdrage van € 10.000,-. Tijdens de bijeenkomst werden er nog enkele toezeggingen gedaan, zodat er uiteindelijk een bedrag van € 51.000,- beschikbaar komt voor Kairos.
De afgevaardigden van Kairos waren in eerste instantie sprakeloos over de hoogte van het bedrag. Bjørn Noordzij bedankte de Lions voor hun prachtige bijdrage. Keesjan de Kruijf verzekerde dat het geld goed besteed gaat worden. Hij gaf de aanwezigen een kijkje in het werk van Kairos. “Het gaat bij ons vooral om maatwerk en het verschil maken.”

President van de Lions, Steef Visser, was eveneens onder de indruk van het bedrag dat de sponsoren bijeen hebben gebracht. Hij wenste de mensen van Kairos veel succes toe. Verder waardeerde hij de grote inbreng van lokale ondernemers bij het werk van Kairos. Hij sprak de wens uit dat met deze inzet een ‘vliegwiel voor de toekomst zal zijn gerealiseerd’.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.